Directe toegang

DTF staat voor Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Dit houdt in dat u geen verwijsbrief meer nodig heeft voor behandelingen bij een fysiotherapeut. Dit heeft voordelen voor u. U komt hierdoor direct terecht bij de specialist in het bewegen en kunt u gelijk beginnen aan uw herstel.

Dit betekent niet dat de huisarts geen rol meer speelt. De fysiotherapeut houdt contact met uw huisarts om deze te informeren en zo gezamenlijk het herstelproces te kunnen volgen. Als u liever niet heeft dat de fysiotherapeut contact opneemt met uw huisarts, dan is dit ook mogelijk.

Voordat de fysiotherapeut met het lichamelijk onderzoek en de behandeling begint voert deze eerst een ‘screening’ uit. Dit is een kort vragengesprek waarin de fysiotherapeut bepaald of u bij de fysiotherapeut op de juiste plek bent voor uw klacht. Als dit niet het geval is dan zal de fysiotherapeut u aanraden om contact op te nemen met uw huisarts (of andere specialist), eventueel met een verslag van de fysiotherapeut over de bevindingen. Als de fysiotherapeut verwacht dat hij u verder kan helpen dan zal verder worden gegaan met het onderzoek.

Voor sommige klachten is wel een verwijzing nodig van de huisarts of van de medisch specialist. Dit zijn klachten waarvoor een chronische indicatie geldt, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie na een operatie of aandoeningen van het zenuwstelsel. De medewerkers van FysioBeter kunnen u hierover informeren.