Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie in de fysiotherapie. Manuele therapie verbreedt de mogelijkheid van een therapeut om u te kunnen helpen met uw klacht. Dit doet de therapeut door gerichte technieken te gebruiken om gewrichten beter te laten bewegen en daarnaast houding en bewegingen te verbeteren. De effechten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: er is een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Daarbij zal de manueel therapeut u goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen geven.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

U kunt voor een breed scala aan klachten bij de manueel therapeut terecht, onder andere:

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten
  • heupklachten

Ook voor manuele therapie heeft u geen verwijzing nodig.

Bij FysioBeter kunt u ook terecht voor manuele therapie. Stijn en Robert zijn in 2010 beide gestart met de masteropleiding manuele therapie en zullen deze begin 2013 afronden. Voor beide therapeuten opent de opleiding manuele therapie een breed scala aan mogelijkheden om u nog beter te kunnen helpen. Met de meest recente inzichten en wetenschappelijke onderzoeken kunnen ze de therapie voor iedere patiënt optimaliseren, zodat u sneller herstelt.

Als u een afspraak wilt maken kunt u dat ‘hier‘ doen.